top of page

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht met veelgestelde vragen over onze opzetbaden, en de daarbij horende antwoorden.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Is een waterdiepte van 0,90 à 1,00 m wel voldoende hoog voor een keerpunt?

Ja! Ons eerste prototype opbouwbad van 25 meter lang in Ieper werd zelfs door échte sportzwemmers en triatleten getest en goed bevonden. 

Enkele namen van testers zijn:

  • Nora Naessens (19), reeds 7 jaar op rij Belgisch kampioene op de 10 km zwemmen in open water.

  • Zita Van Brabandt (16): Belgisch kampioene 100 m vrije slag in 2016, in 2019 geselecteerd door BOIC voor de Europese Jeugd Olympische Spelen waar ze de 5de plek haalde in de 4x 100 m vrije slag (traint hier 2x week).

  • Edward Schotte (14): Geselecteerd door de Vlaamse Zwemfederatie voor het Future Team voor beloftevolle jongeren. Beste Belgische tijd bij de benjamins op de 100 m wisselslag, de 4x50 m vrije slag, de 4x50 m wisselslag en de 4x 200 m vrije slag.

In de video van onze blogpost getiteld "VTM Nieuws 25/05/2020" ziet u 2 personen gelijktijdig het keerpunt nemen.

Nieuw voor 2021: We bieden nu ook SwimLanes aan met structuurhoogte 140 cm, waarbij het water tot ± 120 cm hoog kan gevuld worden.

Moet het systeem worden afgebroken in de winter?

De SwimLane is in feite weersbestendig, u kunt het perfect laten overwinteren, door het goed af te dekken en het water te behandelen. 
Bovenop de SwimLane® covers, kan ook een extra winterafdekking besteld worden (incl. elastieken om te bevestigen). Door het gebruik van beide afdekkingen, ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen beide. Samen met de geïsoleerde zwemkuip, zal dit de vorst grotendeels uit het water houden. En dankzij het winterzeil komt er geen extra lucht noch extra water in de kuip, waardoor de waterbalans goed behouden blijft.

Kan je met meerdere personen tegelijk zwemmen?

Ja, dit is perfect mogelijk en is hier bij ons in Ieper al meerdere malen uitgeprobeerd, door professionele maar evenzeer door hobbyzwemmers.

Op het volgende filmpje (uit een reportage op Focus WTV van 25/05/2020) zijn 2 actieve zwemmers in 1 SwimLane (180 cm breedte) te zien: https://www.focus-wtv.be/nieuws/ieperse-zwemliefhebber-maakt-zwemstraat

Kan de buiten- en binnenkant van de zwemstraat in verschillende kleuren gemaakt worden?

Ja! We hebben zes kleuren in het gamma, en die kunnen naar wens gecombineerd worden. De kleuren zijn: beige, blauw, antraciet, lichtgrijs, lichtgroen en donkergroen. Enkele voorbeelden hiervan vindt u op de pagina '3D-Visuals'.
Op de prijzenpagina, bij de verschillende modellen van ons opbouwzembad, hebben we reeds enkele voorbeelden van combinaties gevoegd.
Wenst u een visualisatie van bepaalde kleuren, stuur ons dan een mailtje met uw gewenste kleurencombinatie.

Wat is de geschatte levensduur van het zeildoek?

We gebruiken zwembaddoek van de Belgische fabrikant Sioen met een enorme treksterkte (tot 270 Newton). Dus als je niet met scherpe voorwerpen in het bad gaat, dan zit je goed voor jaren. Het doek is UV-bestendig, is bestand tegen temperaturen van -40 tot +70 °C en is anti-bacterieel behandeld. En als er toch een sneetje zou zijn, dan is dit makkelijk te herstellen.


Van waar die scherpe prijzen? Is de kwaliteit dan wel OK?

Leicon BV verwerkt jaarlijks ± 100 km stalen buizen, 16.000 m² plaatmateriaal en 50.000 m² doek van Sioen.
Er zijn niet veel fabrikanten die onze inkoopprijzen kunnen evenaren. Dankzij onze grote volumes en bescheiden marges, kunnen we scherp prijzen.

bottom of page