top of page
image00050.jpeg

Wie zijn wij?

Zwemverslaafd en ondernemend

Swimlanes is een onderdeel van Leicon, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van overdekte speeltuinen voor professionals. We leveren en plaatsen onze producten in heel de wereld.

Tijdens de eerste golf van de corona-crisis (voorjaar 2020) viel de productie stil en hadden we plots tijd over. Als enthousiaste zwemmers waren we ook op zoek naar water. De zwembaden waren dicht en aan een elastiek hangen in een klein badje is niet hetzelfde als echt zwemmen.

De medewerkers van Leicon gingen op zoek naar een goedkoop maar oerdegelijk alternatief voor dure bouwkundige zwembaden. Een snelle en eenvoudige montage stond ook bovenaan het verlanglijstje, net als gering onderhoud. Dankzij onze zeilmakerij, onze metaalafdeling en de CNC-gestuurde machines van onze paneelzagerij, slaagden we erin op vier weken tijd een afgewerkt product te lanceren dat voldoet aan onze verwachtingen en aan die van andere zwemmers.

Twee jaar na de start hebben we een succesvol productielijn opgezet om lange smalle zwembaden te bouwen voor sportieve zwemmers en rechthoekige modellen voor recreatieve zwemmers. Maatwerk en snelheid zijn samen met een unieke prijs-kwaliteitsverhouding onze sterkste troeven.

bottom of page