top of page

Realisaties

Beelden vertellen soms meer dan woorden, hierbij enkele referenties.

Bent u ook geïnteresseerd in een opbouwzwembad van Belgische makelij?

Kom langs bij ons in Ieper of contacteer ons voor meer informatie!

Bovengronds zwembad in Ninove

Tussen de buien door, alweer een zwembad opgeleverd. Dit keer in Ninove. De afwerking in 'old look' steigerhout, het kunstgras en de antracietegrijze kuip en covers zorgen er samen voor dat dit bad perfect opgaat in de omgeving.
We plaatsen nogal wat zwembaden in de herfst en de winter en dekken die goed af. Bij de eerste zonnestralen volgend voorjaar, het bad opengooien en zwemmen maar!

Zwembad met bekleding door de klant zelf

Heeft u geen gigantische tuin en wilt u toch meer doen in uw zwembad dan enkel spelen? Dat is perfect mogelijk met model ST050, een bovengronds zwembad met kuipmaat 5 x 2,5 m in combinatie met een tegenstroom-turbine. Wij plaatsten onlangs dit zwembad bij een klant in de provincie Vlaams-Brabant. Het bad, met een diepte van 1,4 m, zit voor een derde ingegraven. Het geheel past perfect in de tuin. Wij plaatsten het bad en de toestellen, de klant voorzag zelf in de afwerking, met dezelfde materialen die hij al gebruikt had voor de afwerking van zijn tuinberging. Het resultaat is verbluffend mooi. Leicon kan zelf een afwerking voorzien in steigerhout, maar als u wat tijd heeft en een klein beetje handig bent, dan kan u aardig wat geld uit sparen door de bekleding van uw zwembad zelf te doen. De staalstructuur die wij leveren is voorzien van bevestigingspunten die u kan gebruiken om gemakkelijk het bad te kunnen bekleden.

ST050 Urban Hi

Een zwembad van SwimLanes kan je bovengronds plaatsen, maar ook ingraven. Deze klant koos voor model ST050 Urban Hi, met een kuipmaat van 5 x 2,5 m en een diepte van 1,4 m. Deze afmetingen zijn ideaal voor een kleinere tuin en ideaal voor verfrissing in de zomer. Het bad zit 90 cm ingegraven en staat op een laag gestabiliseerd zand die de klant zelf voorzag. Wij plaatsten het zwembad met een antracietgrijze kuip. De klant koos voor een noppenfolie of zomerzeil als afdekking van het zwembad. Rondom het zwembad zit een loopvlak van 60 cm breed, voorzien van een lichtgrijze antislip-laag. De stalen structuur met watervaste platen, zorgt voor een stevige kuip waar deze klant heel lang van zal kunnen genieten. De afwerking van het zwembad doet de klant zelf, waardoor hij flink kan besparen.

ZP050 Hi met tegenstroom

Dit zwembad is vrij compact, met een kuipmaat van 5 x 3 m kan je immers bijna overal terecht. Toch staan dematen van dit bad garant voor urenlang speelplezier, vooral ook dankzij de kuipdiepte van 1,4 m.  Deze klant koos ervoor om het bad 50 cm in te graven, zodat er een soort zitmeubel onstaat rondom het bad. De afwerking gebeurt door de klant zelf. In het zwembad werd ook een tegenstroom turbine geïnstalleerd, om eindeloos te kunnen zwemmen. Een prachtig zwembad aan een uiterst voordelige prijs!

ZP070 basic, volledig ingegraven

Dit zwembad is er eentje voor de pure genieters, met een kuip van 7 x 4 m. Het zwembad is 1,2 m diep en werd bijna volledig ingegraven, waardoor de diagonale steunen van de 'basic' afwerking volledig onder de grond verdwijnen. Dit is de meest economische manier om een zwembad volledig in te bouwen. De klant koos voor een lichtgrijze kuip, waardoor je een mooie blauwe waterkleur krijgt. Het bad is afgedekt met isolerende covers, die het warmteverlies 's nachts beperkt tot een absoluut minimum. Overdag gaat er ook weinig water verdampen.

ST060 (6,00 x 3,00 x 1,40 meter)

SwimLanes bestaan uit een stevige stalen constructie met geïsoleerde wanden en zijn dus steviger dan gewone opbouw zwembaden met stalen wand. Je kan ze perfect bovengronds plaatsen, maar ook deels of volledig ingraven. Deze klant koos voor model ST060 met binnen afmetingen 6 x 3 m en met een kuipdiepte van 1,4 m. Ideaal als recreatief bad voor de kinderen en net lang genoeg om een paar slagen te doen. Dit zwembad werd voor twee derde ingegraven en afgewerkt met steigerhout en kunstgras. De klant koos voor onze isolerende SwimLane covers, waarmee je het bad snel kan openen en dichtdoen, door de covers over de zijkanten te leggen. Plan je een lange luie dag aan d rand van het water, dan kan je ze dankzij de bootsluitingen ook volledig wegnemen. De isolatie in de afdekkingen zorgt voor weinig warmteverlies ’s nachts.

ST075 Half ingegraven zwembad

Dit zwembad, bijna volledig ingegraven, heeft een kuipmaat van 7,5 x 3 m en is 1,4 m diep. Het is voorzien van een antislip badrand, een inox trapladder en een noppenfolie met oproller. Deze accessoires zijn net als de zandfilter inbegrepen in de prijs.

ST070 Opbouwzwembad met aansluitend terras

Work in progress! Dit opbouwzwembad heeft éen lange zijde die aansluit op hoger gelegen terras. Vanop dit terras kijkt de klant uit over het zwembad en op de lager gelegen tuin. De afmetingen werden aangepast om het opbouwzwembad zo goed mogelijk in de omgeving te laten passen. De klant koos een blauwe kuip, blauwe isolerende covers een een ‘delux’ afwerking in steigerhout en kunstgras. De meegeleverde warmtepomp garandeert een lang en zorgeloos zwemseizoen.

SP100 (10 m lengte)

Een SwimLane kan volledig ingegraven worden, zoals je hier duidelijk kan zien. Dit stalen SPzwembad met binnenmaat 10 x 2,5 m en met een kuipdiepte van 1,2 m is voorzien van een extra bekisting aan de buitenzijde, zodat de aarde niet tot tegen de badrand komt. Op deze manier kan de zandfilterinstallatie in het bordes opgeborgen worden. De warmtepomp komt vlakbij, net achter het hoekje, uit het zicht maar toch niet te ver. Het loopvlak rondom het zwembad ligt iets lager dan het tuinpad, zodat de terrastegels rond het bad net even hoog uitkomen als de tegels van het pad. Op dit bad komt een zomerzeil (noppenfolie) aan de kopse kant, met een oproller in aluminium.

ST050 SwimLanes showroom

In onze showroom staat het SwimLane model ST050, een opbouwzwembad met binnenmaat 2,5 x 5 m. Dit opzetzwembad heeft een ‘Delux Hi’ afwerking, een hoog bordes rondom dus met hoogwaardig steigerhout erbovenop. De wanden in steigerhout geven het geheel een eigentijdse uitstraling. De kuiphoogte bedraagt 1,4 m. Je kan de afwerking ook zelf voorzien, maar zoals het bad hier staat blijft het een goedkoop en betaalbaar zwembad. Dit bad staat bovengronds, maar kan net zo half of volledig ingegraven of ingebouwd worden.

SP075 (7,5 m lengte)

Dit is zwembad model SP075 dat normaal een binnenmaat van 7,5 x 2,5 m heeft. Op vraag van de klant werd de zwemlengte aangepast naar 7 m. Het opbouw zwembad werd deels ingegraven. Het bordes rondom is voorzien van antislip ('Urban'-afwerking) en heeft een extra bekisting aan de buitenste zijde. De leidingen voor de filterinstallatie zitten weggewerkt onder dit loopvlak en vertrekken van daar uit naar een technische ruimte waar de zandfilterinstallatie en pomp staan. De klant plaatst zelf een terras tussen het huis en het zwembad. Aan de rechtervoorkant werd het loopvlak verlaagd, zodat op deze plaats het terras tot tegen de badrand komt.

WP075 (5,00 x 7,50 meter)

Dit is een opbouwzwembad met kuipmaat 5 x 7,5 m en met een diepte van 1,2 m. De afwerking is 'Basic' (met diagonale steunen rondom).

SP050 (2,50 x 5,00 meter)

Dit opzetzwembad werd door ons geleverd in zijn eenvoudigste afwerking ('Basic' - diagonale steunen). De klant werkte dit opbouwzembad zelf af en het resultaat is buitengewoon goed geslaagd.

SL175 (17,50 meter)

Dit is een bovengronds zwembad voor echte zwemmers. Met een breedte van 1,8 m en een lengte van 17,5 m meter kan je hier voluit baantjes trekken. Een krachtige zandfilter en warmtepomp, in combinatie met onze SwimLane covers zorgen voor een optimaal zwemplezier.

SP075 'Delux Hi'

Deze klant opteerde voor model SP075 'Delux Hi', met een blauwe kuip van 7,5 x 2,5 m. De kuip van dit rechthoekig opzetzwembad is 1,2 m diep. Op de foto’s zie je duidelijk de afwerking in staal en de zijwanden in hetzelfde kleur. Het metalen zwembad is deels ingebouwd. Op de stalen structuur zitten de koppelingen klaar om het zwembad volledig te bekleden. Dit bad krijgt binnenkort een afwerking in steigerhout en hoogwaardig kunstgras.

SL125 (12,5 meter)

Leicon SwimLanes levert en plaatst opbouwzwembaden in België, maar ook in de buurlanden zijn we actief. Dit opzet zwembad in Normandië heeft een lengte van maar liefst 12,5 m.

SL150 (15 meter)

Een SwimLane van Leicon kan perfect deels of volledig ingegraven worden. Hier plaatsten we een bad met kuipmaat 1,8 x 15 m op een oneffen terrein. De klant zorgde voor een vlakke ondergrond door op het hoogste punt het meeste uit te graven.

SL075 (7,50 meter)

Voor deze klant werd model SL075 aangepast. Een zijde van de het opbouwzwembad heeft een 'Basic' afwerking (diagonale steunen), de andere zijde heeft een 'Mono Low' afwerking (halfhoog bordes), door de klant zelf te bekleden.

SL100 (10 meter)

Dit bovengronds zwembad heeft een unieke kleurencombinatie. De kuip van het zwembad is in antraciet en contrasteert mooi met de oranje belijning. De buitenwanden sluiten hierbij mooi aan, zodat het zwembad de tuin niet overheerst.

SL125 (12,50 meter)

Blauw, zwembadblauw! Deze klant koos voor een opbouwzwembad met een lengte van 12,5 m om volop baantjes te kunnen trekken in de eigen tuin.

Prototype SL050 (5 meter)

Dankzij het licht van de zon kleurt het water blauw, zelfs bij een grijze kuip. Dankzij dit testmodel, dat we naast onze fabriek hebben neergezet, weten we dat!

bottom of page