top of page
Zoeken
  • info240305

Worden zwembaden duurder?

‘Grondstofprijzen exploderen’, ‘Domino-effect op prijzen’, ‘Inflatie’, … Dit zijn de headlines van kranten en nieuwssites. We kunnen er niet om heen, alles wordt duurder. Alles? Nee, de prijzen van onze opbouw-zwembaden ‘SwimLanes’ blijven wat ze waren. Betaalbaar. De kloof tussen bouwkundige zwembaden en een waardig alternatief zoals een SwimLane wordt bovendien met de dag groter.

Start prijs bouwkundig zwembad 2020 : €40.000

Start prijs bouwkundig zwembad 2022 : €55.000


Gemiddelde prijs SwimLane 2020 : €11.000 Gemiddelde prijs SwimLane 2022 : €12.000

Bouwkundige zwembaden of zwembaden die in éen stuk geleverd worden (monoblok met polyester kuip) zijn bijzonder gevoelig aan prijsstijgingen. Swimlanes hebben daar minder last van. Ons idee, van bij het begin, was een zwembad met een minimum aan materialen en een minimum aan onderhoud maar met een maximum aan comfort. Per kubieke meter bad hebben wij minder materiaal nodig dan anderen. Bovendien komen er geen kranen of betonpompen aan te pas. SwimLanes bestel je rechtstreeks in de fabriek, zonder tussenhandelaars die hun procentjes willen mee pikken.


De basisgrondstoffen voor onze zwembaden; staal, plaatmateriaal en doek zijn wel duurder geworden. Maar dankzij de grote volumes die we aankopen (ook voor andere sectoren), hebben we de prijsstijgingen kunnen afvlakken. Bovendien hebben we onze voorzorgen genomen, door in 2021 veel materiaal in te kopen.


Meer info en prijzen kan je terugvinden op deze website!


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page