top of page
Zoeken
  • info240305

Een opzet zwembad ingraven, enkele tips.

Een SwimLane kan je perfect ingraven, deels of volledig. Graaf het gat rondom 30 cm breder uit dan de buitenste afmetingen van het zwembad. Om een goed resultaat te bekomen, moet de bodem vlak zijn, zoals op het schema hieronder.



De uitgegraven aarde kan je terug aanvullen tot tegen de wand van het zwembad. U hoeft zich geen zorgen te maken over de stevigheid van de structuur, zelfs als het bad niet gevuld is, kunnen de wanden perfect de druk van de aarde weerstaan. Bij de meeste opbouw zwembaden is dit niet mogelijk, maar een SwimLane is een stuk steviger. Indien gewenst kunnen we extra panelen leveren, die rond de buitenkant van het bordes komen (zoals op de foto hieronder). Op die manier vult u de aarde niet aan tot tegen de badrand en blijft er ruimte vrij.

In de vrijgekomen ruimte kan je de meeste accessoires opbergen, zoals een zandfilter installatie, een zwembad pomp, een zout electrolyse toestel, enz. Graaf je het zwembad volledig in, dan kan je een luik voorzien om toegang te krijgen tot deze technische ruimte. Is de kuip deels ingegraven, dan kan dit met een deurtje. De warmtepomp kunnen we natuurlijk niet inbouwen, dit toestel moet optimaal verse lucht kunnen aanzuigen. Heeft u vragen, stuur dan een berichtje of bel ons op.


809 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page